Streamen kost energie

Posted on

Jaarlijks stapt ruim 15% van de Nederlandse huishoudens over van energieleverancier. Dit wordt elk jaar meer. Dit is niet raar, want met een overstap naar een andere energieleverancier kan men tot wel 300 euro per jaar besparen door het verlagen van de energietarieven. Wij leggen je uit waarom je juist moet starten met energieleveranciers vergelijken om te besparen op je maandelijkse vaste lasten.

Verdubbeling van overstappers

Steeds meer Nederlanders gaan het nut inzien van het maken van een overstap naar een andere energieleverancier. Het percentage overstappers is in de afgelopen jaren verdubbeld en een toename van de populariteit van energieleveranciers vergelijken is zichtbaar vergroot. De reden waarom mensen steeds vaker overstappen is door een toename van de keuze en energieleveranciers vergelijken is een stuk makkelijker geworden. Met een paar klikken op de knop kun je tegenwoordig alle energieleveranciers met elkaar vergelijken en ben je binnen 5 minuten overgestapt naar een andere energieleverancier.

Energieleveranciers vergelijken op verschillende punten

Veel websites vergelijken energieleveranciers alleen op basis van prijs. Hierdoor kijken ze alleen naar de goedkoopste tarieven. Vaak zitten er adertjes onder het gras of betaal je aan het einde van de rit het dubbele tarief. Dat wil je natuurlijk niet. Energieleveranciers vergelijken moet daarom niet alleen gebeuren op basis van prijs, maar ook op basis van kwaliteit van de service en de voorwaarden van een contract. Hierdoor weet je zeker dat je altijd het juiste contract afsluit en niet te veel betaalt voor energie.

Je kunt gemakkelijk energieleveranciers vergelijken door je gegevens in te vullen in de energievergelijker. Na een paar minuten krijg je een selectie van de juiste energieleveranciers gebaseerd op jouw verbruik en vergeleken op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Wil je overstappen omdat je kunt besparen? Dan kun je direct je gegevens invullen en de aanvraag voor een overstap versturen. Na veertiendagen wettelijke bedenktijd gaat het nieuwe contract in en is je oude energieleverancier voor je opgezegd. Mocht je een eventuele overstapboete ontvangen, dan zal deze worden vergoed aan je. Dit komt door de speciale overstapservice waar je gebruik van kunt maken. Start vandaag nog met energieleveranciers vergelijken om direct te besparen op je energiekosten.